Τον Φεβρουάριο του 2017 είχε γίνει γνωστό πως κάποιοι επίσημοι αντιπρόσωποι της ιταλικής εταιρείας στη Β. Αμερική γύριζαν τα χιλιόμετρα από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ειδικά από τα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα, όπως η LaFerrari για παράδειγμα, προκειμένου αυτά να έχουν υψηλότερη μεταπωλητική αξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποκάλυψη είχε κάνει ένας από τους υπαλλήλους της Ferrari στο Palm Beach της Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον Robert Rut, ο οποίος απελύθη με την κατηγορία της εξαπάτησης, διότι είχε τη θρασύτητα να ανοίξει το στόμα του.

Η Ferrari κατάφερε να αποσιωπήσει το γεγονός, αλλά η «Daily Mail» έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι στο σκάνδαλο εμπλέκεται το ίδιο το Maranello. Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, από τα κεντρικά της Ferrari είχε δοθεί η εντολή σε όλους τους αντιπροσώπους να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα με την ονομασία «Deis Tester».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό γύριζαν τα χιλιόμετρα από το οδόμετρο των αυτοκινήτων και μάλιστα με την άδεια του τεχνικού τμήματος στο Maranello. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ferrari North America ζήτησε την άνοιξη του 2017 από τους αντιπροσώπους να διακόψουν τη λειτουργία του DEIS, καθώς έγινε αναβάθμιση του λογισμικού στο κεντρικό σύστημα.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δοθούν επιπλέον στοιχεία. Αξίζει να αναφέρουμε πως στις ΗΠΑ η παραποίηση των χιλιομέτρων είναι ομοσπονδιακό αδίκημα και σύμφωνα με τον νόμο προβλέπεται ποινή φυλάκισης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης