Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Για έβδομη φορά η Nissan κερδίζει το βραβείο Red Dot Design στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων. Αυτή τη φορά το βραβείο απονεμήθηκε στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα crossover Nissan Ariya.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένο στην μοναδική ιδέα της Nissan για τον «Διαχρονικό Ιαπωνικό Φουτουρισμό», το crossover της μάρκας αναγνωρίστηκε για την εξαιρετική καινοτομία και ποιότητα σχεδίασης που προσφέρει ως EV.

Ο θεσμός των βραβείων Red Dot Desing αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις σχεδιασμού στον κόσμο, ξεκίνησε από το 1955 και διοργανώνεται διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein-Westfalen (κέντρο σχεδιασμού Nordrhein-Westfalen) στη Γερμανία.

Οι νικητές επιλέχτηκαν από μια κριτική επιτροπή 50 κατασκευαστών και σχεδιαστών διαφόρων βιομηχανικών προϊόντων, η οποία ως κριτήριο επιλογής του νικητή έχει εννέα σχεδιαστικά κριτήρια, όπως η αισθητική, η λειτουργικότητα, η ποιότητα, η εργονομία, η αντοχή και η καινοτομία. Για την κατηγορία σχεδιασμού προϊόντων, υποβλήθηκαν περίπου 7.900 συμμετοχές από περίπου 60 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Nissan Ariya με τον συνδυασμό της τεχνογνωσίας της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, προσφέρει ισχυρή και ομαλή επιτάχυνση, όπως και αθόρυβη λειτουργεία. Όσον αφορά το εσωτερικό του θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με σαλόνι καθιστικού, με φιλόξενο και άνετο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης