Η ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκδοχή του νέου Sorento είναι έτοιμη να κάνει την επίσημη πρεμιέρα στη Γηραιά Ήπειρο, με την εμπορική πορεία του μοντέλου να ξεκινά μετά την έκθεση του Παρισιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο crossover της κορεατική μάρκας, διακρίνεται για τη δυναμική και μοντέρνα σχεδίαση, την αναβαθμισμένη ποιότητα και τους χώρους για επτά άτομα. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, έχει αυξημένες διαστάσεις, με το μήκος να φθάνει τα 4.780 χλστ., το πλάτος τα 1.890 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.780 χλστ.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί υλικά καλύτερης ποιότητας, τα καθίσματα είναι καινούργια, με τις επενδύσεις από δέρμα, ξύλο και χρώμιο, να δίνουν μια premium αίσθηση. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη, με τη διάταξη θέσεων της καμπίνας να είναι 2+3+2, φιλοξενώντας έως επτά συνολικά άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα κινητήρα βενζίνης και δύο πετρελαίου, με τον πρώτο να έχει χωρητικότητα 2.4 λίτρα και να αποδίδει 188 ίππους και 241 Nm ροπής. Η βασική έκδοση diesel των 2.0 λίτρων έχει 185 ίππους και 402 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, όπως και η μεγαλύτερη 2.2 λτ. με τους 200 ίππους και τα 441 Nm ροπής.

Η Kia αναφέρει ότι το Sorento είναι πιο άνετο στο δρόμο και έχει καλύτερα κρατήματα, με το καινούργιο ηλεκτρικό τιμόνι να είναι πιο άμεσο και ακριβές.  Επίσης, βελτιώσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση, καθώς και στην ηχομόνωση της καμπίνας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης