Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην αποκάλυψη του νέου Grand Vitara προχώρησε η Suzuki, το οποίο αρχικά θα λανσαριστεί στις αγορές της Ινδίας και της Αφρικής, με ανοικτό το ενδεχόμενο να το δούμε και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιβλητικό SUV έχει πλέον μήκος 4.345χλστ. πλάτος 1.795χλστ, και μεταξόνιο που φτάνει τα 2.600χλστ. «πατώντας» στην ίδια πλατφόρμα με το Toyota Urban Cruiser Hyryder με το οποίο μοιράζεται και αρκετά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία. Τη νέα ταυτότητα του μοντέλου θα λέγαμε υπογράφει η μεγαλύτερη γρίλια και ο μικρός αεραγωγός χαμηλά, ενώ στο πίσω μέρος φέρει σκούρα LED φώτα.

Η εικόνα στο εσωτερικό περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, οθόνη αφής 9 ιντσών και επένδυση από συνθετικό δέρμα. Φυσικά η λίστα εξοπλισμού περιέχει ό,τι επιβάλλει ο καιρός με Head-Up display, κάμερες 360 μοιρών, πανοραμική οροφή, υποβοήθηση εκκίνησης, 6 αερόσακους κ.α.

Το νέο Suzuki Grand Vitara θα προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα. Αρχικά υπάρχει η επιλογή με τον ήπια υβριδικό 1.500άρη κινητήρα με 12V σύστημα, απόδοσης 102 ίππων και 135 Nm ροπής. Υπάρχει η δυνατότητα τόσο για τετρακίνηση όσο για μπροστά κίνηση, ενώ το σασμάν μπορεί να επιλεχθεί είτε 5άρι χειροκίνητο, είτε 6άρι αυτόματο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη επιλογή είναι ίδια με την υβριδική του νέου Yaris, καθώς αποτελεί ουσιαστικά το υβριδικό κινητήριο σύνολο των 1.500κ.εκ. με απόδοση 116 ίππων και 141 Nm ροπής, με αποκλειστική χρήση CVT κιβωτίου και κίνηση στους μπροστά τροχούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Grand Vitara είναι πολύ πιθανό να το δούμε και στις αγορές της Ευρώπης είτε στη θέση του απλού Vitara, είτε ως αντικαταστάτη του S-Cross.

Πώς σας φαίνεται;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης