Του Λουκά Παπαλάμπρου

Κάθε πρωί πηγαίνει στη δουλειά του στο Molsheim έχοντας ένα χαμόγελο στα χείλη του. Οδηγεί τα κορυφαία τετράτροχα του κόσμου, γνωρίζει οποιαδήποτε λεπτομέρεια πάνω τους, την παραμικρή απόχρωση και όλες τις ιδιαιτερότητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν πατάει το κουμπί εκκίνησης της Chiron, ξέρει σε πόσα λεπτά θα ζεσταθεί ο κινητήρας και πότε τα ελαστικά θα φτάσουν στην ιδανική θερμοκρασία.

O Andy Wallace κάνει τη δουλειά που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε.

Είναι ο υπεύθυνος για κάθε νέο μοντέλο της Bugatti. Αυτός που δοκιμάζει όλα τα hypercar της εταιρείας και δίνει την τελική έγκριση πριν παραδοθούν στους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2011 έχει καλύψει περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι των Veyron, Chiron και Divo, φροντίζοντας παράλληλα για την εξοικείωση των κατόχων με τα νέα τους αποκτήματα.

Ο 58χρονος Βρετανός περιγράφεται ως ο απόλυτος επαγγελματίας. Πρώην οδηγός αγώνων με μακρά εμπειρία, εκπαιδευτής νεότερων οδηγών και σύμβουλος των μηχανικών της Bugatti.

«Όταν ολοκλήρωσα την αγωνιστική μου καριέρα, είπα ότι δεν θα οδηγήσω πάλι τόσο γρήγορα αυτοκίνητα. Όταν έλαβα την πρόσκληση από την Bugatti, δεν τον σκέφτηκα καθόλου. Η Chiron και η Divo είναι ακόμη πιο ισχυρές και γρήγορες. Έχω την τύχη να οδηγώ εκπληκτικά αυτοκίνητα» δήλωσε ο Βρετανός.

Κινείται πάντα με τέρμα το γκάζι τόσο στην οβάλ πίστα του Ehra-Lessien όσο και στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου του Colmar, όπου τεστάρει τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων και τις επιταχύνσεις.

Λατρεύει τα μοντέλα της γαλλικής φίρμας γιατί δεν είναι απλώς πολύ ισχυρά και γρήγορα, αλλά πολυτελή και εύκολα στην καθημερινή οδήγηση.

«Η Veyron ήταν ένα λαμπρό αυτοκίνητο. Η Chiron όμως δεν παύει να με εκπλήσσει. Είναι τόσο δυνατή και άνετη συγχρόνως, διαθέτει φανταστικά φρένα και αντιδρά με τόσο ομαλό τρόπο. Κάθε φορά που κλείνω την πόρτα, σκέφτομαι ότι κάνω την τέλεια δουλειά. Κάθομαι στα καλύτερα τετράτροχα του κόσμου» αναφέρει χαμογελώντας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης