Είναι ένας από τους 32 ανθρώπους στον κόσμο που έχει στην κατοχή το απόλυτο τετράτροχο, την έκδοση πίστας της υπέροχης LaFerrari με τα διακριτικά FXX K.

Ο Benjamin Sloss Treynor, αντιπρόεδρος της Google και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, για να αγοράσει το υπέρ-αυτοκίνητο της ιταλικής φίρμας έδωσε το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα χωρίς τους φόρους. Όπως κάθε ιδιοκτήτης της FXX K, έτσι και αυτός, μπορεί να το απολαύσει μόνο μέσα στις πίστες, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, βρέθηκε στο SPA Francorchamps, όπου με τη βοήθεια των επαγγελματιών οδηγών και μηχανικών της Ferrari, έκανε ορισμένους γρήγορους γύρους. Η συγκεκριμένη FXX K είναι βαμμένη σε κίτρινο χρώμα και έχει πάνω τον αριθμό 15. Εκτός από τον κύριο Treynor, την οδηγεί και η γυναίκα του Christine, αφού την αγόρασε ως δώρο για τα γενέθλια της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε πως, τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6.3 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 1.050 ίππους και τα 910 Nm ροπής. Διαθέτει σύστημα HY-KERS όπως το μονοθέσιο της F1, έχοντας τέσσερις λειτουργίες «Qualify για μέγιστη ισχύ σε λίγους γύρους, Long Run για συνδυασμό απόδοσης και διάρκειας, Manual Boost για άμεση ροπή και Fast Charge για γρήρορη φόρτιση της μπαταρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τιμόνι προέρχεται και αυτό από την F1, έχοντας τεράστια ανθρακονημάτινα paddles από πίσω, με τα συστήματα F-Trac traction control, Racing SSC –Side Slip Angle Control και το ηλεκτρονικό διαφορικό E-Diff να ρυθμίζονται από ειδικούς διακόπτες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης