Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Batmobile του 1966 ήταν ένα έργο τέχνης, ένα αληθινό σύμβολο δικαιοσύνης και εξουσίας. Με οδηγό τον Adam West, ήταν το πνευματικό τέκνο του θρυλικού σχεδιαστή αυτοκινήτων George Barris, ο οποίος είχε την αποστολή να δημιουργήσει ένα όχημα που θα έδινε φόβο στις καρδιές των εγκληματιών και θα έφερνε ελπίδα στους πολίτες της Gotham City. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κομψό, μαύρο σύνολο που δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Batmobile του 1966 έγινε γρήγορα πολιτιστικό σύμβολο, εμπνέοντας αμέτρητους μιμητές και μια γενιά θαυμαστών. Τα παιδιά παντού ονειρευόντουσαν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι αυτής της εκπληκτικής μηχανής και ακόμη και οι μεγάλοι δεν θα μπορούσαν παρά να αισθάνονται δέος για τις κομψές γραμμές και την προηγμένη τεχνολογία του.

Χαρακτηριστική περίπτωση: ένας άνδρας από το Οχάιο, γνωστός στο YouTube μόνο ως Batcarguy, ο οποίος έφτιαξε ένα αντίγραφο του εμβληματικού οχήματος του Caped Crusader. Και ειλικρινά, το πέτυχε. Σύμφωνα με τον δημιουργό, οι άνθρωποι τον ρωτούν αν τα κουμπιά και οι διακόπτες λειτουργούν. Ακόμα καλύτερα, ο τύπος αναδημιουργούσε μια σκηνή καταδίωξης με τον τζόκερ, με σκοπό να «επιδείξει» τα gadget του αυτοκινήτου.

Το Batmobile ήταν εξοπλισμένο με μια πληθώρα gadgets και όπλων, από έναν υπολογιστή Bat που μπορούσε να παρακολουθεί εγκληματίες και να αποκωδικοποιεί κρυπτογραφημένα μηνύματα, μέχρι ένα Batray που θα μπορούσε να προβάλει ένα προπέτασμα καπνού ή ένα έμβλημα σε σχήμα νυχτερίδας για να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τους εχθρούς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης