Ένα αυτοκίνητο απόδοσης 1.400 ίππων. Μία από τις πιο δύσκολες και πιο απαιτητικές αναβάσεις στον κόσμο και ένας «θεόμουρλος» οδηγός που δεν διστάζει να ρισκάρει τα πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ken Block και η απόλυτα επιτυχημένη ομάδα παραγωγής του παρουσίασαν το πρώτο video της νέας σειράς Climbkhana. Τα γυρίσματα έγιναν στο Pikes Peak του Κολοράντο, ίσως την πιο επικίνδυνη αγωνιστική διαδρομή της Αμερικής. Η ανάβαση, γνωστή και ως «αγώνας στα σύννεφα», έχει μήκος 20 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 156 στροφές. Ξεκινά από υψόμετρο 2.800 μ. και υπερβαίνει τα 4.200 μ., με μέση ανηφορική κλίση 7%.

Ο Αμερικανός οδηγός έδωσε ρεσιτάλ, ντριφτάροντας με το πανίσχυρο Hoonicorn RTR V2 στο χείλος του γκρεμού, προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα. Το αυτοκίνητο που είχε στη διάθεσή του είναι ένα «κτήνος» των δρόμων, το πιο τρομακτικό και άγριο όχημα που έχει οδηγήσει ποτέ στη ζωή του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στο Ford Mustang του 1965 και τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V8 6,7 λίτρων της Roush Yates, ο οποίος χάρη στα δύο turbo και τη μεθανόλη για καύσιμο αποδίδει την εξωπραγματική ισχύ των 1.400 ίππων.

Απολαύστε το υπέροχο video με την υπογραφή των Brian Scotto και Jeff Zwart.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης