Ο διευθύνων σύμβουλος της Seat, Luca de Meo, αναδείχθηκε CEO της Χρονιάς, βάζοντας το όνομά του στη λίστα των εξεχόντων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το βραβείο θα του παραδοθεί από το περιοδικό Automotive News Europe, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο 50χρονος Ιταλός, ανέλαβε επικεφαλής της ισπανικής μάρκας τον Νοέμβριο του 2015. Σε ελάχιστο διάστημα κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της Seat και να την καταστήσει ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο σημαντικό όλων όμως, είναι το γεγονός ότι, υπό την ηγεσία του, η εταιρεία διανύει την περίοδο της μεγαλύτερης προϊοντικής επιθετικής πολιτικής στην ιστορία της με το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων (Ateca, Leon, Ibiza και Arona) σε 18 μήνες.

Ο ίδιος δήλωσε ευγνώμων για την διάκριση που έλαβε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτό το βραβείο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη βοήθεια όλης της ομάδας της Seat. Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο de Meo έχει εργαστεί σε VW, Renault, Toyota και Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει λάβει τον τιμητικό τίτλο του «Commendatore» από τον Order of Merit της Ιταλικής Δημοκρατίας, μία από τις μεγαλύτερες εθνικές διακρίσεις και αυτή τη στιγμή, εκτός από επικεφαλής της Seat, προεδρεύει στο SEAT Metropolis:Lab Barcelona και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ducati.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης