Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι άνθρωποι στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν και να βλέπουν αισιόδοξα το μέλλον, καθώς η εταιρία ανακοινώνει νέο ρεκόρ εξαμήνου. Πιο συγκεκριμένα η Lamborghini το πρώτο μισό του 2022 παρέδωσε 5.090 οχήματα, νούμερο που μεταφράζεται σε 4.9% αύξηση συγκριτικά με πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Urus είναι το μοντέλο της Lamborghini με τις μεγαλύτερες πωλήσεις αποτελώντας το 61% για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η εταιρεία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για τις Huracan και Aventador.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Lamborghini το πρώτο εξάμηνο του έτους με παραδόσεις 1.521 οχημάτων. Οι άλλες μεγάλες χώρες με τις κορυφαίες πωλήσεις ήταν η Κίνα (576), η Γερμανία (468) και το Ηνωμένο Βασίλειο (440). Οι αγορές σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική μαζί, λαμβάνουν το 41% των παραδόσεων, ενώ η Αμερική το 34% και η Ασία το 25%, πάντα για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Lamborghini τα πάει εξαιρετικά οικονομικά. Ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ, νούμερο αυξημένο κατά 30,6 τοις εκατό σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παράλληλα τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν τα 425 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ήταν αυξημένα κατά 69,6 τοις εκατό, με την εταιρία να αποδίδει αυτά τα νούμερα στον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, στα καλά της προϊόντα αλλά και στις θετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, προβλέπει ότι αυτές οι κερδοφόρες καταστάσεις θα συνεχιστούν. Δηλώνει ότι η εταιρεία έχει ήδη παραγγελίες για να καλύψει όλη την παραγωγή οχημάτων του 2023, όπου στο τέλος της χρονιάς, πιθανότατα η εταιρία θα έχει πραγματοποιήσει και νέο ρεκόρ πωλήσεων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης