Ο όμιλος Fiat Chrysler διαθέτει τον κορυφαίο εξομοιωτή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 16:02
Ο όμιλος Fiat Chrysler διαθέτει τον κορυφαίο εξομοιωτή

Το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Fiat Chrysler Automobiles στον Καναδά, εγκαινίασε ένα νέο εργαστήριο, στον πυρήνα του οποίου λειτουργεί ένας υπερσύγχρονος εξομοιωτής δυναμικής συμπεριφοράς οχημάτων.

Διαθέτοντας τη δυνατότητα να λειτουργεί σε εννέα άξονες κίνησης ο νέος εξομοιωτής αποτελεί την πιο εξελιγμένη έκφραση της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο τομέα, δίνοντας τη δυνατότητα απόλυτης προσομοίωσης της αίσθησης οδήγησης. Το συνολικό κόστος επένδυσης για τη δημιουργία του νέου συστήματος ξεπέρασε τα 10,1 εκατομμύρια δολάρια. 

Παράλληλα, το σύστημα ενσωματώνει μία εντυπωσιακή καινοτομία. Η όλη κατασκευή βάρους 4,5 τόνων στηρίζεται πάνω σε ένα στρώμα αέρα, όπως συμβαίνει με τα Hovercrafts, επιτρέποντας την εξαιρετικά ομαλή και αθόρυβη κίνηση του συστήματος στο χώρο.

Ο εξομοιωτής μπορεί να προσομοιώσει οποιοδήποτε όχημα, οδόστρωμα και περιβάλλον, ενώ τροφοδοτεί με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, μπορούν δοκιμαστούν σε διάφορες συνθήκες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), αλλά και η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το αυτοκίνητο.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 16:02