Η μία μετά την άλλη, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν την απόφασή τους να στραφούν σε άλλες τεχνολογίες όσον αφορά στην κίνηση των οχημάτων, καταργώντας τους πετρελαιοκινητήρες.

Ο επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, θεωρεί ότι το σκάνδαλο «dieselgate» αποτέλεσε την αρχή του τέλους των κινητήρων diesel, καθώς το μερίδιο πωλήσεών τους μειώνεται μήνα με τον μήνα από τότε που αποκαλύφθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επόμενα χρόνια, η κατάσταση για τους πετρελαιοκινητήρες θα γίνει πολύ δύσκολη, αφού για να καλύψουν τις προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων το κόστος εξέλιξής τους θα είναι απαγορευτικό.

Ο όμιλος FCA θα επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, όπως στην ηλεκτροκίνηση και στο plug-in hybrid, καταργώντας από το 2022 τους diesel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμβαίνει ήδη. Πολλές αγορές στρέφονται κατά των πετρελαιοκινητήρων. Από το dieselgate και μετά, το μερίδιο αγοράς συρρικνώνεται και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Πρέπει να μειώσουμε σταδιακά την εξάρτησή μας από το diesel και να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες» τόνισε ο Marchionne.

Την 1η Ιουνίου, ο ισχυρός άνδρας της FCA θα ανακοινώσει το πενταετές πλάνο του ομίλου και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν οι μάρκες Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Maserati.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης