Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ελάχιστα αυτοκίνητα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν αποκλειστικά θετικές κριτικές όπως η Bugatti Veyron. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ελάχιστη συναίνεση σχετικά με το ποια χαρακτηριστικά, όπως η ιπποδύναμη, η τεχνολογία, το πλαίσιο, οι σουίτες ασφαλείας κάνουν ένα αυτοκίνητο το καλύτερο στην κατηγορία του. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τις δικές τους απόψεις και ιδέες. Ορισμένοι οδηγοί για παράδειγμα πιστεύουν ότι το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό ασφαλείας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι το blind spot. Βασικά, είναι δύσκολο να καθοριστεί ποιες ακριβείς ιδιότητες, και χαρακτηριστικά κάνουν ένα αυτοκίνητο εξαιρετικό, επειδή κάθε οδηγός έχει τις απόψεις και τις προτιμήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σπορ αυτοκίνητα όπως η Bugatti Veyron είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά μιας και οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν ότι είναι τέλεια.Η Bugatti Veyron έχει συγκεντρώσει πάνω από 7 βραβεία και διακρίσεις από τα πιο έγκυρα μέσα παγκοσμίως, ενώ παρά τα αρκετά χρόνια παρουσίας της, δεν έχει χάσει το παραμικρό από την λάμψη και τη γοητεία της.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι μερικοί από τους πιο γνωστούς αθλητές αγόρασαν αυτό το σπορ αυτοκίνητο για την ιδιωτική τους συλλογή, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές συγκεκριμένα έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Ο Cristiano Ronaldo έχει στη συλλογή του μια Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Χάρη σε αυτό το όχημα, ο Ρονάλντο μπορεί να καυχιέται ότι εξασφάλισε τη συμμετοχή σε μια πολύ κλειστή κλίκα αθλητών που έχουν μόνο τα καλύτερα και σπάνια αυτοκίνητα. Και αν αυτό δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse του Ronaldo είναι μια από τις 95 μονάδες που υπάρχουν στον κόσμο και είναι εξοπλισμένη με έναν κινητήρα 8,0 λίτρων quad-turbo W16 που παράγει 1.199 ίππους και 1.500 Nm ροπής. Μάλιστα εφοδιάζεται με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ η τελική ξεπερνά τα 408χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το απίστευτο hypercar, το οποίο κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, είναι το όνειρο κάθε petrolhead. Και θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι όποιος το έχει στην κατοχή του θα το χειριζόταν με τον κατάλληλο σεβασμό και φροντίδα, αλλά φαίνεται ότι ο Ρονάλντο είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αν και δεν έφταιγε άμεσα.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ένας από τους σωματοφύλακες του Ρονάλντο έπεσε με το υπεραυτοκίνητό του σε έναν τοίχο στη Μαγιόρκα της Ισπανίας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές αλλά χωρίς τραυματισμούς.

Ευτυχώς, υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν τα υπεραυτοκίνητά τους με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό και φροντίδα από τον Ρονάλντο. Ο Karim Benzema είναι επίσης περήφανος ιδιοκτήτης μιας Bugatti Veyron Pur Sang και μιας Bugatti Chiron. Ο Γάλλος επιθετικός λατρεύει να παρουσιάζει τα πολύτιμα οχήματά του στο κανάλι του στο YouTube με την Bugatti Veyron Pur Sang να είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο, παρόλο που έχει άλλα απίστευτα οχήματα. Το hypercar του Benzema είναι μία από τις πέντε μονάδες που κατασκευάστηκαν ποτέ και έρχεται με τιμή 1.450.456 $. Σύμφωνα με τον Benzema, η τιμή του οχήματος έχει αυξηθεί πρόσφατα επειδή μόνο δύο μονάδες είναι ακόμα διαθέσιμες στην παγκόσμια αγορά. 

Ο Lassana Diarra είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έχει μια Bugatti Veyron Sang Noir, ενώ ο θρύλος της FC Barcelona και ένας από τους καλύτερους χαφ όλων των εποχών, ο Andrés Iniesta αγόρασε επίσης μια Bugatti Veyron για την προσωπική του συλλογή. Οι paparazzi έχουν φωτογραφήσει τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε διάφορες περιστάσεις να οδηγεί μια μπλε Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία του ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια δολάρια, ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον Ισπανό αθλητή ότι ξόδεψε πολλά χρήματα σε θεαματικά supercars;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης