Έπειτα από 61 χρόνια, η βρετανική φίρμα ολοκλήρωσε την παραγωγή του πανίσχυρου V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,75 λίτρων. Το τελευταίο μοτέρ της σειράς L-Series θα τοποθετηθεί στην Mulsanne 6.75 Edition By Mulliner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μηχανικό σύνολο συναρμολογήθηκε στο χέρι από μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών της Bentley, ολοκληρώνοντας παράλληλα την παραγωγή του εντυπωσιακού premium μοντέλου της εταιρείας.

Ο L-Series V8 παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1959 και απέδιδε 180 ίππους. Η χωρητικότητά του αυξανόταν σταδιακά, φθάνοντας τα 6,34 λτ. και τελικά τα 6,75 λίτρα με ισχύ 530 ίππους και 1.100 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, έχουν κατασκευαστεί 36.000 κινητήρες της συγκεκριμένης σειράς, όλοι στις εγκαταστάσεις της Bentley στο Crewe του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πιο πρόσφατη εκδοχή του είναι και η πιο τελειοποιημένη, με τους μηχανικούς να χρειάζονται πάνω από 15 ώρες για να τον συναρμολογήσουν.

Με την Mulsanne να φθάνει στο τέλος της, η Bentley εστιάζει την προσοχή της στο μέλλον, έχοντας στην γκάμα της τον V8 4.0 turbo και τον V6 Plug-in Hybrid. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης