Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής μάρκας ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, εξελίσσοντας μία προηγμένη οθόνη που θα προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες μία μοναδική διαισθητική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και προγραμματιστές της VW συνεργάζονται στενά προκειμένου να τελειοποιήσουν την επόμενη γενιά των οθονών. Στόχος τους είναι να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή, διασκεδαστική και ψυχαγωγική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η προγραμματίστρια, Melisa Erdogan: «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα μελλοντικά οχήματα θα προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη θα ενσωματώνει ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και διάφορες πρωτοποριακές εφαρμογές και λειτουργίες. Ουσιαστικά, θα λειτουργεί ως ο προσωπικός βοηθός του οδηγού, ενημερώνοντάς τον για τις καιρικές συνθήκες, την κυκλοφορία και τα ραντεβού του. Επίσης, μέσω των smartwatch και εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί θα καταγράφει τους παλμούς της καρδιάς.

Ο εσωτερικός φωτισμός θα προσαρμόζεται ανάλογα τη διάθεση του οδηγού, όπως και η μουσική. Οι πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση θα προβάλλονται στην ιδανική χρονική στιγμή μέσω head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Αν για παράδειγμα, κινείται κάποιος με το αυτοκίνητό στους δρόμους του Παρισιού και οδεύει προς τον Πύργο του Άιφελ ή το Μουσείο του Λούβρου, το σύστημα θα προβάλλει ένα πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης