Το εργοστάσιο του Σάντερλαντ στην Αγγλία άνοιξε τις πύλες του, προκειμένου να υποδεχθεί το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραδόσεις των πρώτων μονάδων του καινούργιου Leaf θα ξεκινήσουν σύντομα στην Ευρώπη, με τη διάθεση στην Ελλάδα να έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2018. Ενσωματώνοντας το όραμα Intelligent Mobility της Nissan και έχοντας ήδη κατακτήσει διεθνή βραβεία για τις πρωτοποριακές τεχνολογίες του, το νέο μοντέλο διακρίνεται για την αυξημένη αυτονομία, το μοντέρνο design, τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και τη συνδεσιμότητα.

Με μία φόρτιση μπορεί να κινηθεί για 378 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης CHAdeMO. Παράλληλα, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης e-powertrain απόδοσης 110kW και 320 Nm ροπής, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται τρία καινοτόμα συστήματα. Το «e-Pedal» το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να κινητοποιεί πλήρως το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, το «ProPILOT» που αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος σε μία λωρίδα κυκλοφορίας σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή στον αυτοκινητόδρομο και το «ProPILOT Park» για ακριβές και ασφαλές παρκάρισμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης