Με τις παραγγελίες να αυξάνονται, καθώς πλησιάζει η ώρα του επίσημου λανσαρίσματος στις αγορές της Ευρώπης, η γερμανική φίρμα πρόσθεσε ένα ακόμη εργοστάσιο στo δυναμικό της παραγωγικής διαδικασίας του πάνοπλου premium hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τις εγκαταστάσεις του Rastatt στη Γερμανία, ήρθε η ώρα του Kecskemét στην Ουγγαρία να υποδεχθεί την καινούργια A-Class. Το πολυαναμενόμενο compact μοντέλο θα κατασκευάζεται συνολικά σε πέντε εργοστάσια σε τρεις ηπείρους – τα άλλα τρία παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Η πρώτη μονάδα της νέας Α-Class βγήκε από την γραμμή παραγωγής, με τους Ούγγρους να το γιορτάζουν δεόντως. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άνοιξε τις πύλες του το 2012 και θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα της Mercedeς. Πέρυσι κατασκευάστηκαν 190.000 αυτοκίνητα, ενώ εργάζονται περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι, το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στη χώρα μας, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τον Ιούνιο. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση Α 200 τροφοδοτείται από τον 1,3 turbo κινητήρα των 163 ίππων και η A 180d από τον 1.5 diesel των 116 ίππων. Οι τιμές ξεκινούν από τα 32.605 και 32.338 ευρώ, αντίστοιχα.

Η A-Class θεωρείται το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο, επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα της κατηγορίας. Ανάμεσα στα συστήματα, περιλαμβάνεται το εκπληκτικό MBUX με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης η οποία ενεργοποιείται με τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης