Στην πόλη η οποία κάποτε έσφυζε από ζωή, που χαρακτηρίστηκε ως η «μητέρα» της αυτοκινητοβιομηχανίας,  στην αμερικανική μεγαλούπολη που τα τελευταία χρόνια θυμίζει «πόλη φάντασμα» λόγω της πτώχευσης, έχουν στραφεί αυτές τις ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας.

Το πρώτο Auto Show της χρονιάς άνοιξε χθες τις πύλες του (13/1) για τον ειδικό Τύπο και από τις 18 έως τις 26 Ιανουαρίου για το κοινό. Όλες οι εταιρείες βρίσκονται εκεί, παρουσιάζοντας τα καινούργια μοντέλα παραγωγής και τα πρωτότυπα, δίνοντας για λίγες μέρες παλμό στο Ντιτρόιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό είναι, ότι, όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Ευρώπη, δίνουν βροντερό παρών, με την πλήρη γκάμα των μοντέλων να παρατάσσεται επί σκηνής. Καθόλου τυχαίο φυσικά, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι παρά την οικονομική κρίση, η αγορά της Βορείου Αμερικής είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερες από 16 εκατομμύρια πωλήσεις το 2014.

Από το σαλόνι του Ντιτρόιτ δεν λείπουν τα αμερικάνικα pick-up τα οποία είναι τα πιο δημοφιλή οχήματα στην τοπική αγορά, αλλά και τα muscle car όπως είναι η Camaro και η Corvette. Οι Ασιάτες έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς και γι αυτό, Toyota, Honda, Hyundai, Kia και Subaru, έχουν στήσει περίπτερα – υπερπαραγωγή, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες.

Οι διοργανωτές, αναμένουν ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών, με το εισιτήριο για τους ενήλικες να κοστίζει μόλις 13 δολάρια και για τα παιδιά από 7-12 ετών και όσους είναι άνω των 65 ετών, 7 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο COBO Center όπου διεξάγεται η έκθεση, λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 50 εταιρείες αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο, δεκάδες κατασκευαστές ελαστικών και ειδών αξεσουάρ, με τις καλίγραμμες κοπέλες να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα stands και να μαγνητίζουν τα βλέμματα των ανδρών. 

Η έκθεση του Ντιτρόιτ ή NAIAS 2014, φόρεσε τα καλά της, άνοιξε τις πύλες και το πάρτι ξεκινά…


Με τραγούδια έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας C-Class


Μέσα από καπνούς βγήκε η καινούργια Mustang


Περισσότεροι από 5.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν την έκθεση


Υπερπαραγωγή κάθε παρουσίαση


Το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Toyota αποκαλύπτεται


Δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα πανέμορφα κορίτσια


Το αδιαχώρητο επικράτησε στην παρουσίαση του F-150


Πασαρέλα για την Lincoln


Το Ντιτρόιτ χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Forbes ως η «πιο μίζερη πόλη των ΗΠΑ»

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης