Τα επόμενα χρόνια, η κορεατική φίρμα αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Αυτά, όπως και όλα όσα θα έρθουν αργότερα, θα φέρουν την ονομασία IONIQ.

Ουσιαστικά, το όνομα IONIQ αφορά ένα νέο brand της Hyundai που προορίζεται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα, προσφέροντας νέες εμπειρίες στους πελάτες, με επίκεντρο τις συνδεδεμένες lifestyle λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να εκπληρώσει την αποστολή της μάρκας IONIQ, η εταιρεία θα συνδυάσει τις τρέχουσες EV δυνατότητες -όπως εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, ευρύχωρο εσωτερικό και τροφοδοσία με μπαταρία – με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδιασμό, τεχνολογίες και υπηρεσίες για την ενσωμάτωση εμπειριών εντός και εκτός αυτοκινήτου για άνετα ταξίδια.

Το πρώτο μοντέλο με το εμπορικό σήμα IONIQ θα είναι το IONIQ 5, ένα CUV μεσαίου μεγέθους που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Βασίζεται στο πρωτότυπο EV 45 που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2019.

Το 2022 θα κάνει την εμφάνισή του το IONIQ 6, ένα δυναμικό sedan που εμπνέεται από το EV Prophecy και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το μεγάλο SUV με την ονομασία IONIQ 7. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερα θα βασίζονται στην Ηλεκτρική Αρθρωτή Παγκόσμια Πλατφόρμα ( E-GMP), η οποία επιτρέπει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και άφθονης αυτονομίας. Η ειδική για EV οχήματα πλατφόρμα θα επιτρέψει στη Hyundai να επαναπροσδιορίσει το εσωτερικό του οχήματος ως «έξυπνο χώρο διαβίωσης» με εξαιρετικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ασύρματη συνδεσιμότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ένα κουτί σε σχέδιο γαντιού ως συρτάρι.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης