Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το δημοφιλές compact crossover της γαλλικής φίρμας με την ξεχωριστή εμφάνιση ανανεώθηκε σε όλα τα σημεία και είναι έτοιμο να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C4 Cactus ακολουθεί τα πρότυπα των μεγαλύτερων SUV, έχοντας πιο δυναμικό και μοντέρνο εμπρός τμήμα. Στο πλάι διακρίνονται τα μικρότερα airbumbs, τα φώτα εμπρός – πίσω είναι τεχνολογίας LED και οι ζάντες 16 και 17 ιντσών νέου σχεδιασμού. Επίσης, υπάρχουν 31 διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί για το εξωτερικό αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο κομψό, ποιοτικό και λειτουργικό είναι το εσωτερικό, με τους ανθρώπους της Citroen να αλλάζουν τις επενδύσεις και τα διακοσμητικά, να τοποθετούν μεγαλύτερη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας και να αφαιρούν ορισμένα κουμπιά και διακόπτες. Το σύστημα πολυμέσων είναι πιο γρήγορο και εύκολο στη λειτουργία του, παρέχοντας συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε χρωμάτων για την καμπίνα, με τη βασική έκδοση να διαθέτει υφασμάτινα καθίσματα Mica Grey και τις υπόλοιπες Beige Silica Fabric με σκούρο κόκκινο ταμπλό, Grey Silica Fabric με γκρι ταμπλό, Black Grained Leather με γκρι ταμπλό και Beige Nappa Leather με Alcantara και σκούρο κόκκινο ταμπλό.

Αρκετά πλούσιος είναι ο εξοπλισμός, με τη γαλλική εταιρεία να ενσωματώνει 12 συστήματα ασφαλείας. Στους κινητήρες δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με τον 1.2 PureTech να προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (82, 110 και 130 ίππους) και τον 1.6 BlueHDi – θα είναι διαθέσιμος από την άνοιξη του 2018 – σε δύο εκδόσεις (100 και 120 ίππους).

Σύμφωνα με τη Citroen, το ανανεωμένο C4 Cactus θέτει νέα δεδομένα όσον αφορά στην ποιότητα κύλισης και την άνεση των επιβατών, χάρη στην καινούργια ανάρτηση «Progressive Hydraulic Cushions». Οι Γάλλοι τη χαρακτηρίζουν «μαγικό χαλί» και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μοντέλο.

Το λανσάρισμα του C4 Cactus αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Citroen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης