Του Λουκά Παπαλάμπρου

Προκλητική, εξαιρετικά σπορ, ασυναγώνιστα κομψή, υπέρμετρα πολυτελής, ιδιόμορφη. Το νέο δημιούργημα των Βαυαρών ξεπερνά οτιδήποτε έχουμε δει έως τώρα από την BMW, ξυπνώντας μοναδικά συναισθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία από το Μόναχο παρουσίασε στη Γενεύη την πρωτότυπη εκδοχή της M8, επιβεβαιώνοντας ότι η καινούργια 8 Series θα είναι διαθέσιμη ως coupe, cabrio και τετράθυρη Gran Coupe. Μάλιστα, αναφέρει ότι το concept που βλέπουμε δεν απέχει πολύ από την έκδοση παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η M8 Gran Coupe είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό, πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες. Συμβολίζει μία νέα αντίληψη περί πολυτέλειας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό, κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος σχεδίασης των μοντέλων M και i, Domagoj Dukec.

Το αυτοκίνητο προβάλλει τη μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Χαμηλό και φαρδύ, το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα υπόσχεται μία δυναμική εμπειρία. Οι μυώδεις επιφάνειες και οι ακριβείς καμπύλες του καπό προδίδουν το «ηφαίστειο» που κρύβεται από κάτω. Οι προβολείς είναι τοποθετημένοι χαμηλά, τονίζοντας τη μικρή απόσταση του αυτοκινήτου από την άσφαλτο.

Το χρυσαφί πλαίσιο των νεφρών χαρίζει μία πρόσθετη νότα αποκλειστικότητας στο εμπρός τμήμα, ενώ το μακρύ καπό και η ρέουσα γραμμή οροφής δημιουργούν μία σπορ coupe σιλουέτα. Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), όπως και η οροφή. Το πίσω τμήμα με τα ανάγλυφα μαύρα κρυστάλλινα καλύμματα στα φώτα, ο διαχύτης και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης ολοκληρώνουν την επιβλητική εικόνα.

Στο εσωτερικό, συνδυάζεται η πολυτέλεια με την κομψότητα, αποκαλύπτοντας στον οδηγό μία νέα και συναρπαστική πλευρά της BMW M. Για όσους ενδιαφέρονται, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης