Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η λαϊκή παροιμία δεν βγήκε τυχαία. Έχει γερές βάσεις και όπως φαίνεται εφαρμόζεται σε όλον τον κόσμο.
Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που «χτυπήθηκε» αλύπητα από τον αόρατο εχθρό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν πρωτοεμφανίσθηκε ο κορωνοϊός στην Κίνα κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο γρήγορα θα γινόταν η εξάπλωση του. Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που δέχθηκε  την επίθεση του κορωνοϊού και αυτό γιατί  είχαν φθάσει τουρίστες από όλο τον κόσμο προκειμένου να παρακολουθήσουν το μεγάλο καρναβάλι στην  Βενετία.

Για να γνωρίζετε το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε το  1162. Οι εκδηλώσεις συνήθως ξεκινούν περίπου 10 μέρες πριν την Κυριακή της Αποκριάς και κορυφώνονται την Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Τον Ιανουάριο 2020 είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φιέστα. Όμως μέσα σε λίγα 24ωρα τα νοσοκομεία άρχισαν να γεμίζουν με κρούσματα κορωνοϊού. Έναν  άγνωστο ιό που κανένας γιατρός δεν γνώριζε πως πρέπει να τον καταπολεμήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά σ αυτή την απειλή ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια διέκοψε όλες τις εκδηλώσεις και ματαιώθηκε το καρναβάλι. Έτσι έγινε και φέτος. Καμιά εκδήλωση.

Η Ιταλία «κάηκε». Η επιδημία εξαπλώθηκε ταχύτατα. Και κάθε δραστηριότητα σταμάτησε. Στην προκειμένη περίπτωση σταμάτησε και ότι είχε σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία.
Αρκετούς μήνες μετά, όταν η ζωή ξεκίνησε δειλά δειλά , άρχισαν  οι διαδικτυακές  παρουσιάσεις  των νέων μοντέλων. 

Καλυμμένα καθίσματα και τιμόνι - αφού πρώτα έχουν απολυμανθείΌσοι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου έπαιρναν για δοκιμές καινούργια μοντέλα, θερμομετρούνταν και ακολουθούσαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που όρισαν οι επιδημιολόγοι.

Την εντολή της Ιταλίας ακολούθησαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούν τα ιταλικά αυτοκίνητα.

Στην Ελλάδα το πρωτόκολλο παράδοσης είναι εξίσου αυστηρό.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που βλέπετε από την παράδοση για δοκιμή της Alfa Romeo Stelvio. Οι εσωτερικοί χώροι του αυτοκινήτου απολυμαίνονται πριν τη παράδοση, το τιμόνι είναι καλυμμένο με το ειδικό πλαστικό ενώ ακόμη και το κλειδί που έχει απολυμανθεί παραδίδεται κλειστό μέσα σε πλαστικό.

Δικαιολογημένη η παροιμία : Όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι.

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης