Abarth και Riva συνεργάστηκαν για μία ακόμη φορά, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για τη μοναδική εμφάνιση, τις στιλιστικές λεπτομέρειες, τα υλικά υψηλής ποιότητας εμπνευσμένα από τη ναυτιλία και τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο 695 Rivale 175th Anniversary, σχεδιάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 175 χρόνια της ιστορικής εταιρείας κατασκευής σκαφών, Riva. Θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο σε μια αποκλειστική διχρωμία μπλε και γκρι, με τη λεπτή γραμμή aquamarine στο αμάξωμα να θυμίζει την «ίσαλο γραμμή» των yacht.

Κάθε κομμάτι στο αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από τους αεραγωγούς του ανοικτού σκάφους 56′ Rivale μήκους 17 μέτρων, από το χρωμιωμένο φινίρισμα στις λαβές, έως το λογότυπο στην πόρτα αποσκευών, τους προφυλακτήρες, το σήμα στην κολώνα και τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του Rivale 695 είναι να υπερβεί τις παραδοσιακές αξίες της Abarth και να αγκαλιάσει την άνεση και την πολυτέλεια της Riva, ικανοποιώντας στο μέγιστο τις ανάγκες των οδηγών για συναρπαστικές επιδόσεις σε συνδυασμό με ένα υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας και κομψότητας.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπλε δερμάτινα καθίσματα με χειροποίητες ραφές και τα αντίστοιχης απόχρωσης πάνελ των θυρών, το ταμπλό από ανθρακόνημα ή μαόνι, το δερμάτινο τιμόνι σε διχρωμία μπλε-μαύρο, όπου υπάρχει και το σήμα σε ξύλινη βάση, το μπλε δερμάτινο κάλυμμα του πίνακα οργάνων με μεταξοτυπία, το ξύλινο πόμολο λεβιέ ταχυτήτων και η ξύλινη πινακίδα. Επίσης, υπάρχει χειρόγραφη αριθμημένη πινακίδα, στην οποία μπορεί να τυπωθεί, κατόπιν αιτήματος, το όνομα του σκάφους του ιδιοκτήτη.

Στα τεχνολογικά προτερήματα περιλαμβάνεται το στάνταρ σύστημα infotainment UconnectTM με HD οθόνη αφής 7 ιντσών. Ταυτόχρονα, ο γνήσιος χαρακτήρας της Abarth διακρίνεται μέσα από το σύστημα εξάτμισης Akrapović με απολήξεις εξάτμισης από ανθρακόνημα, τα φρένα Brembo με μαύρες τετραπίστονες monoblock δαγκάνες εμπρός και την ανάρτηση Abarth by Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας χωρητικότητας 1.368 κ.εκ. απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Η αναλογία βάρους – ισχύος του 695 Rivale είναι αντίστοιχη ενός supercar: 5,8 κιλά ανά ίππο με συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.045 κιλά. Οι επιδόσεις είναι εξίσου εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, το Abarth 695 Rivale θεωρείται ήδη ένα Instant Classic μοντέλο. Θα παραχθεί σε 350 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο ως hatchback και cabrio.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης