Η κορυφαία έκδοση του sport coupe της βαυαρικής φίρμας με τα διακριτικά GTS, τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και τις εκπληκτικές επιδόσεις, ξεπούλησε πριν καν πατήσει τους τροχούς στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 700 μονάδες που ανακοίνωσε η BMW δεν έχει μείνει καμία απούλητη. Οι περισσότερες M4 GTS και πιο συγκεκριμένα 300 αυτοκίνητα θα πάνε στις ΗΠΑ, με τις Γερμανία, Ισπανία και Καναδά να ακολουθούν. Η τιμή της πανέμορφης M4 GTS στην τοπική αγορά έχει οριστεί στα 142.600 ευρώ. Η παραγωγή του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει, με τους μηχανικούς του τμήματος M Division να κατασκευάζουν καθημερινά μόλις πέντε μονάδες.

Το υπέροχο αυτό τετράτροχο, υιοθετεί αγωνιστικές τεχνολογίες, έχει βάρος μόλις 1.510 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση του συνθετικού υλικού CFRP και εξοπλίζεται με το πρωτοποριακό σύστημα ψεκασμού νερού που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου ασφάλειας του MotoGP. Επίσης, φέρει carbon ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, πίσω πτέρυγα και διαχύτη, αεραγωγό στο καπό από CFRP, πίσω φωτιστικά σώματα τύπου OLED, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω, σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο, φρένα carbon-κεραμικά και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μπάκετ καθίσματα είναι από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχει προαιρετικά το πακέτο εξοπλισμού Clubsport με roll cage, σύστημα πυρόσβεσης και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων. Ο εξακύλινδρος κινητήρας 3.0 Twin Power Turbo έχει αναβαθμιστεί, αποδίδοντας πλέον 500 ίππους και 600 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη M-DCT7, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα. Παρά την αύξηση της ισχύος, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 8,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων 194 γρ/χλμ.

Στην Ελλάδα δεν θα έρθει καμία από τις 700 M4 GTS αφού δεν υπήρξε παραγγελία. Αντιθέτως, θα πάνε αυτοκίνητα σε Ινδονησία, Μεξικό, Βέλγιο, Δανία, Ταιβάν και Πολωνία, εκτός από τις μεγάλες αγορές.

Αυτή είναι η λίστα με τις χώρες και τις μονάδες που θα πουληθούν

ΗΠΑ: 300
Γερμανία: 80
Ισπανία: 60
Καναδάς: 50
Αγγλία: 30
Ιαπωνία: 30
Αυστραλία: 26
Ν. Αφρική: 23
Κίνα: 15
Γαλλία: 10
Ελβετία: 10
Σουηδία: 9
Βέλγιο: 9
Ολλανδία: 5
Ινδονησία: 3
Νέα Ζηλανδία: 3
Σιγκαπούρη: 2
Μεξικό: 2
Ρωσία: 2
Χονγκ Κονγκ: 1
Πολωνία: 1
Δανία: 1
Ταιβάν: 1
Νορβηγία: 1

Οι υπόλοιπες δεν γνωρίζουμε ακόμα που θα διατεθούν. Πάντως καμία δεν προορίζεται για  Ελλάδα

Ανακαλύψτε την απλή M4 Coupe

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης