Στο Grand Pix του Αζερμπαϊτζάν και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, ο Valtteri Bottas με τη Williams έκανε νέο ρεκόρ ταχύτητας στην ιστορία της Formula 1 πιάνοντας τα 378 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μονοθέσια της F1 θεωρούνται τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και γρήγορα οχήματα στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει ένα αυτοκίνητο παραγωγής που ξεπερνά σε ταχύτητα οτιδήποτε κυκλοφορεί σε δρόμο η πίστα. Είναι η Bugatti Chiron, το «θηρίο» της γαλλικής εταιρείας με τους 1.500 ίππους και τιμή εκκίνησης τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγο πριν την εκκίνηση του φετινού Le Mans 24 Hours, o πρόεδρος των Bugatti και Bentley, Wolfgang Dürheimer, έκανε ορισμένους γύρους επίδειξης με το πανίσχυρο υπέρ-αυτοκίνητο, αναπτύσσοντας στη μεγάλη ευθεία της πίστας ταχύτητα 380 χλμ./ώρα. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η ανώτερη τελική της Chiron, καθώς σύμφωνα με τη φίρμα αγγίζει τα 420 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τη Chiron απέναντι από μονοθέσιο της F1 σε circuit και μάλιστα για ένα ολόκληρο γύρο. Ελπίζουμε κάποια στιγμή η Bugatti να πραγματοποιήσει αυτή την κόντρα.  

Απίστευτο το κοντέρ της Chiron. Τερματίζει στα 500 χλμ./ώρα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης