Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Συνήθως το off-road έχει να κάνει περισσότερο με την ικανότητα και λιγότερο με την ταχύτητα. Τί γίνεται όμως εάν ένα όχημα καταφέρνει να προσπερνά βράχους και λάσπες με τεράστια ταχύτητα ενώ αντέχει πτώσεις ακόμα και από 45 μέτρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ομάδα από off-roaders κατασκεύασε το όχημα Venom Rock Bouncer το οποίο διαγωνίζεται σε ένα από τα πιο απαιτητικά μηχανοκίνητα αγωνίσματα στον κόσμο. Έναν αγώνα όπου ο στόχος είναι το ταχύτερο πέρασμα από εξαιρετικά δυσπρόσιτα και γεμάτα βράχους και άμμο, εδάφη.

Το σύνολο ουσιαστικά αποτελείται από σκέτα σίδερα, τέσσερις τεράστιες ρόδες και έναν ικανό κινητήρα ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Jack Porter σε επεισόδιο του Ridiculous Rides.

Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.633 κιλά, ενώ την κίνηση αναλαμβάνει ένας Chevrolet κινητήρας V8 απόδοσης 550 ίππων, δίνοντας του την ικανότητα να αναπτύξει τελική μέχρι και 177χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σετ ελαστικών εκτός δρόμου Mickey Thompson Baja Pro X μεγέθους 43 ιντσών, ενισχύει την ικανότητα του buggy σε εκτός δρόμου διαδρομές, την ώρα που ο μπροστινός άξονας και η ανάρτηση είναι ειδικά κατασκευασμένα. Μάλιστα τα πίσω αμορτισέρ έχουν διαδρομή πάνω από 73 εκατ. την ώρα που το όχημα μπορεί να βγει αλώβητο ακόμα και από πτώσεις 45 μέτρων, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δημιουργών του.

Ας πάρουμε μία γεύση από τις ικανότητες του

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης