Σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου, εκατοντάδες φορείς και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Η πρωτοβουλία της FEVR (European Federation of Road Traffic Victims), που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ, βρήκε ανταπόκριση. Η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων».

Για το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», έναν Οργανισμό που δημιουργήθηκε με αφορμή την τραγική απώλεια του 22χρονου Πάνου Μυλωνά, κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός. Τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή και των χιλιάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στους δρόμους, το Ινστιτούτο δίνει προτεραιότητα, για μία ακόμα χρονιά, σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ι.Ο.ΑΣ. και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά « Άγιος Παντελεήμων», με την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμούν τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων», και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα Τροχαία συμβάντα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνεται Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων, από τις 10:00 έως τις 16:00. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. ξεκίνησε από το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η  ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., δύο Οργανισμοί που στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλουν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας το ανθρώπινο εταιρικό τους πρόσωπο.

Η GROUPAMA Ασφαλιστική συμβάλλει για μία ακόμη φορά στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία. Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης