Παγκόσμια πρεμιέρα για το Dacia Lodgy

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 17:10
Παγκόσμια πρεμιέρα για το Dacia Lodgy

Ένα ακόμα καινούργιο μοντέλο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως.. κανονικό αυτοκίνητο (και όχι ως αγωνιστικό) στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα Ο λόγος για το Dacia Lodgy το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος 1,75, το εν λόγω μοντέλο διαθέτει ιδανικές γραμμές για αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Με τη μάσκα να περιβάλει το σήμα της Dacia, και τα τονισμένα «φουσκώματα» στις αψίδες των φτερών, το Lodgy αποτελεί μια πρόγευση της νέας εταιρικής ταυτότητας της μάρκας που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην παγκόσμια αγορά.

Χαρακτηριστικό του η δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες με την τρίτη σειρά καθισμάτων να είναι αρκετή για να καθίσουν άνετα δύο ενήλικες. Επίσης τα δύο πίσω καθίσματα είναι εξοπλισμένα με άγκιστρα τύπου Isofix, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια κάθε τύπος παιδικού καθίσματος. Στην 7θέσια διάταξη, το κάθισμα της τρίτης σειράς μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς ή να αναδιπλωθεί προς τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.  Το Dacia Lodgy θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,6 λίτρα αλλά και έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρα.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Lodgy κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το γαλλικό πρωτάθλημα αγώνων στον πάγο με την ονομασία Trophée Andros και οδηγό τον Alain Prost.


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 17:18