Πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας με καύσιμα ΕΚΟ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 08:59
Πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας με καύσιμα ΕΚΟ

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της VW να κατακτήσει το πρώτο πιστοποιημένο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου χρησιμοποιώντας βενζίνη από πρατήρια της ΕΚΟ. Οι οδηγοί-εκπαιδευτές της σχολής ασφαλούς οδήγησης Driving Academy ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στις 23 Ιουλίου από το πρατήριο της ΕΚΟ στα Ιωάννινα και κάλυψαν, με ένα γέμισμα, 1.638 χλμ. με τo Volkswagen Polo 1.2 TSI 105 ίππων και 1.339 χλμ. με το Volkswagen UP! 75 ίππων, διασχίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας, Κορίνθου και Ακράτας, για να τερματίσουν το Σάββατο 28 Ιουλίου στον σταθμό ανεφοδιασμού της ΕΚΟ στο 10ο χλμ. της Αττικής οδού.

Τα οχήματα εφοδιάστηκαν με βενζίνη ΕΚΟ 95 Ekonomy και στη συνέχεια το VW Polo πραγματοποίησε τη διαδρομή με μέση κατανάλωση 27χλμ./λτ., ενώ το Volkswagen UP με μέση κατανάλωση 29χλμ./λτ.. Η επιτυχία επιβεβαιώθηκε από τον οργανισμό Eco2Driving, ο οποίος πιστοποιεί ρεκόρ οικονομικής οδήγησης σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ, Γιάννης Ψυχογυιός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΕΚΟ, το 2011, εισήγαγε στην αγορά τη βενζίνη 95 Ekonomy, το πρώτο διαφοροποιημένο καύσιμο που εξασφαλίζει στον καταναλωτή οικονομία και αυξημένες επιδόσεις. Σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π., ελέγχθηκαν σε πραγματικές συνθήκες στην Ελλάδα -στον Ελληνικό Αστικό Κύκλο- τα πλεονεκτήματα οικονομίας από τη χρήση της 95 Ekonomy. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε τα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος με το πανελλήνιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου,  πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό Eco2Driving».


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 08:59