Το… γύρο της Ελλάδας με ένα ρεζερβουάρ βενζίνης κατάφεραν να σημειώσουν εκπαιδευτές του VW Driving Academy καλύπτοντας με το Polo 1.2 TSI 1.638 χιλιόμετρα και με το Up 1.0 Mpi 1.339 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα η μέση κατανάλωση κυμάνθηκε, για το μεν Up στα 3,46 τ./100 χλμ. και για το δε Polo στα 3,71 λτ./100 χλμ. Το εγχείρημα μεταφράστηκε και σε απόλυτο ρεκόρ αφού πιστοποιήθηκε ως το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης καυσίμου. 

Να θυμίσουμε ότι οι εκπαιδευτές της σχολής ασφαλούς οδήγησης Driving Academy – σε συνεργασία με την Kosmocar AE, επίσημο εισαγωγέα της Volkswagen – ξεκίνησαν την προσπάθειά τους από τα Ιωάννινα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου προκειμένου να καλύψουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με ένα ρεζερβουάρ και μέσω Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας, Κορίνθου και Ακράτας τερμάτισαν στο Σταθμό ανεφοδιασμού της ΕΚΟ που βρίσκεται στο 10ο χλμ της Αττικής οδού το Σάββατο 28 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, τα ρεζερβουάρ άδειασαν εντελώς με ειδικό μηχάνημα ενώ η διαδικασία ελέγχτηκε από εκπροσώπους του αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων. Στην συνέχεια έγινε το γέμισμα του ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, με την βενζίνη EKO 95 Ekonomy. Συγκεκριμένα το VW Polo γέμισε με 60,85 λίτρα αξίας 102,78 ευρώ, ενώ το VW up! πήρε 46,44 λίτρα αξίας 78,44 ευρώ. Τα ρεζερβουάρ σφραγίστηκαν από τους ανθρώπους του παγκόσμιου οργανισμού πιστοποίησης ρεκόρ οικονομίας, ECO2Driving  – World Fuel Economy Records – που έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ – και οι οποίοι παρακολούθησαν το όλο εγχείρημα και θα το πιστοποιήσουν τις επόμενες μέρες, μετά την πλήρη αξιολόγηση των στοιχείων και των σχετικών βίντεο.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης