Αν το τωρινό υβριδικό sportcar των Βαυαρών φαντάζει έως ένα όχημα που έχει έρθει κατευθείαν από το μέλλον, η επόμενη γενιά αναμένεται να αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοικτό.

Οι Βαυαροί έχουν ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη του νέου i8 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα είναι ριζικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς. Η σχεδίαση του θα ακολουθεί τις πιο φουτουριστικές τάσεις, ενώ οι τεχνολογίες που υιοθετεί θα ξεπερνούν κάθε λογική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάταξη λογικά θα παραμείνει 2+2 θέσεων, ωστόσο, από κει και πέρα όλα θα είναι καινούργια. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν τα πιο εξωτικά υλικά, με το βάρος του αμαξώματος να είναι μειωμένο. Θα φέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και συστήματα που εκτινάσσουν την οδική του συμπεριφορά στον δρόμο, προσφέροντας την απολυτή εμπειρία στον χρήστη.

Σε σχέση με το τωρινό i8, η δεύτερη γενιά θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη, διαθέτοντας τρία ηλεκτρικά μοτέρ υψηλής απόδοσης, με την ισχύ να ξεπερνά τους 700 ίππους. Η αυτονομία αναμένεται να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα και οι επιδόσεις θα είναι συναρπαστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ισχύουν οι φήμες, το λανσάρισμα του μοντέλου δεν θα γίνει πριν το 2021, όπως και του νέου i3, το οποίο επίσης βρίσκεται στη διαδικασία της ανάπτυξης.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης