Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το ταχύτερο SUV παραγωγής του κόσμου, ένα πολυτελές και συνάμα πανίσχυρο αυτοκίνητο, ικανό να ανταγωνιστεί ακόμη και τα αυθεντικά supercar, παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Bentayga Speed τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του W12 6.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 3,9 δευτερολέπτων και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 306 χλμ./ώρα, ξεπερνώντας κατά 1 χλμ./ώρα τη Lamborghini Urus. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Bentley, Sport και Custom), με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Ride, ζάντες 22 ιντσών και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Προαιρετικά προσφέρονται κεραμικά φρένα που αντέχουν σε θερμοκρασίες έως 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης της Bentayga με την ονομασία Speed θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης