Έναν περίπου χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα, η γαλλική εταιρεία από το Molsheim παρέδωσε την πρώτη μονάδα της κορυφαίας έκδοσης της Chiron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη Chiron Sport ανήκει στον Abdulla Bin Fahad από το Κατάρ. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μαύρο και μπλε carbon, με το ίδιο υλικό να κυριαρχεί σε κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου, από τον διαχύτη έως τους υαλοκαθαριστήρες. Στην καμπίνα, ο ιδιοκτήτης επέλεξε να «ντυθούν» όλες οι επιφάνειες με alcantara σε έντονη μπλε απόχρωση.

Το πανίσχυρο hypercar τροφοδοτείται από τον γνωστό W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Σε σχέση με την απλή Chiron, η Sport είναι ελαφρύτερη κατά 18 κιλά και φέρει βελτιώσεις σε αρκετά τμήματα, προς όφελος των επιδόσεων και της οδική συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαθέτει αναβαθμισμένο πίσω διαφορικό «Dynamic Torque Vectoring», σκληρότερη ανάρτηση κατά 10% και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης. Επίσης, έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στο λογισμικό και έχει τοποθετηθεί επιπλέον carbon. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί οι χρόνοι όσον αφορά στις επιταχύνσεις και την τελική ταχύτητα, η Bugatti αναφέρει ότι η Chiron Sport είναι ταχύτερη κατά 5 δευτερόλεπτα στην πίστα του Nardo, εκεί όπου γίνονται δηλαδή οι επίσημες δοκιμές της φίρμας.

Όσο για την τιμή, ξεκινά από 2,65 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους, δηλαδή μισό εκατομμύριο πάνω από τη συμβατική Chiron.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης