Σε εκλογές για την ανάδειξη νέου 9μελούς Δ.Σ. θα προχωρήσει η ΕΛΠΑ βάσει του άρθρου 13 παράγραφος 2 που προβλέπει το καταστατικό της. Αιτία, οι παραιτήσεις τους τελευταίους μήνες πέντε μελών του Δ.Σ. (Στράτης Χατζηπαναγιώτου, Νίκος Ποριώτης, Μαίρη Λαζαρίδη, Άκης Σαραντόπολος και Αντρέας Καροτσιέρης) που σε συνδυασμό με την άρνηση των δύο αναπληρωματικών να αναλάβουν θέση οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η ΕΛΠΑ στα μέλη της, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Ιουλίου και συγκεκριμένα στα εντευκτήρια επί της οδού Μεσογείων. Σε περίπτωση μη απαρτίας οι επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 15 Ιουλίου την ίδια ώρα. Να σημειώσουμε πως το ΔΣ της ΕΛΠΑ αποτελείτο από 17 μέλη και δύο αναπληρωματικά και πλέον αλλάζει σε 9μελές και τρία αναπληρωματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι στις νέες εκλογές δεν θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα, ο σημερινός πρόεδρος Γιώργος Γκουρτσούλης (λόγω ηλικίας), ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Δεσποτόπουλος (λόγω ηλικίας και λόγω 6 θητειών) αλλά και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αναγνωστόπουλος (λόγω 6 θητειών). Σύμφωνα μάλιστα με το καταστατικό δικαίωμα έχουν όσοι δεν έχουν ξεπεράσει τα 72 έτη.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης