Η βρετανική μάρκα παρουσίασε τη νέα Elise S Cup, ένα μοντέλο αγωνιστικών προδιαγραφών που μπορεί όμως να κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα αυτοκίνητο πίστας με κανονική άδεια κυκλοφορίας. Βασίζεται στην αγωνιστική Elise S Cup R, έχοντας νέο αεροδυναμικό bodykit, που αυξάνει την παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 66 κιλά στα 161 χλμ./ώρα. και κατά 125 κιλά στα 225 χλμ./ώρα.

Φέρει μεγάλη πίσω αεροτομή και διαχύτη, εμπρόσθιο splitter, αεραγωγούς στους θόλους των τροχών, roll bar προδιαγραφών «T45», έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να τοποθετήσει αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας και roll cage, καθώς και αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον 1.8 turbo κινητήρα, απόδοσης 220 ίππων και 249 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

Η Lotus ανακοίνωσε πως η νέα Elise S Cup είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία, με την τιμή στην Αγγλία να ορίζεται στις 43.500 λίρες και στην Γερμανία στα 56.525 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης