Η νέα γενιά του μεσαίου πολυτελούς sedan της βαυαρικής φίρμας απέσπασε την υψηλότερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια – που θέσπισε πρόσφατα ο οργανισμός – με το αποτέλεσμα να δικαιώνει πλήρως τη BMW. Η καινούργια 5 Series ανταπεξήλθε άριστα στα περισσότερα crash test, λαμβάνοντας 5 αστέρια από τη standard έκδοση.

Στην κατηγορία των ενήλικων επιβατών έλαβε 91%, ωστόσο, αυτό που εντυπωσίασε ήταν το 81% στην προστασία των πεζών. Η νέα 5άρα διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό το προηγμένο σύστημα «Person Warning» και το ενεργό καπό που ανασηκώνεται σε περίπτωση πρόσκρουσης με πεζό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, δεν τα πήγε καλά στην κατηγορία συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθώς τα περισσότερα συστήματα και τεχνολογίες προσφέρονται στις πλουσιότερες εκδόσεις.

Θυμίζουμε πως, ο EuroNCAP πραγματοποιεί πλέον δύο ειδών δοκιμές σε όλα τα μοντέλα. Η πρώτη αφορά τη βασική έκδοση εξοπλισμού και η δεύτερη την πιο ακριβή. 

BMW 5 Series: 5 αστέρια
Ασφάλεια επιβατών: 93%
Ασφάλεια παιδιών: 86%
Ασφάλεια πεζών: 73%
Επικουρικά συστήματα: 58%

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης