Η μείωση των πωλήσεων στην αγορά αυτοκινήτου, η μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση, οι εμπορικοί δασμοί και η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 2020 αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση της ζήτησης, με τους κατασκευαστές να προχωρούν σε περικοπές στις θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι απλούστερες διαδικασίες στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων επιδεινώνουν την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται στον μισό χρόνο σε σχέση με αυτά που τροφοδοτούνται με συμβατικούς κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές δεν χρειάζονται τόσο πολλούς εργαζομένους.

Οι συμβάσεις εργασίας περιορισμένης διάρκειας δεν ανανεώνονται και χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως στη Γερμανία, μένουν χωρίς δουλειά. Όλα αυτά συνεπάγονται τη «θυσία» περισσοτέρων από 80.000 θέσεων εργασίας.

Πριν από λίγες ημέρες, Daimler και Audi ανακοίνωσαν ότι καταργούν 20.000 θέσεις σε βάθος χρόνου. Το ίδιο θα κάνουν General Motors, Ford και Nissan. Εργοστάσια βάζουν λουκέτα ή περιορίζουν τον χρόνο λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Στουτγάρδη, τον προηγούμενο μήνα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Η συγκεκριμένη πόλη είναι έδρα ορισμένων εκ των κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, όπως της Daimler, της Porsche και της Bosch.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης