Την ώρα που όλοι περιμέναμε να δούμε την έκδοση παραγωγής του 308 R, η γαλλική εταιρεία έκανε την ανατροπή, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου της.

Πρόκειται για το 308 R HYbrid, ένα πεντάθυρο hatchback με ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση που τονίζεται από τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τα φαρδύτερα μετατρόχια, το χαμηλωμένο αμάξωμα, τις ζάντες 19 ιντσών, την πίσω πτέρυγα, το διαχύτη, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις τεράστιες δαγκάνες των φρένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε από την Peugeot Sport, με την απόδοση του μηχανικού συνόλου και τις επιδόσεις να προκαλούν ίλιγγο! Ο 1.6 turbo βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έχοντας συνολική ισχύ 500 ίππων και μέγιστη ροπή 730 Nm!

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές κίνησης (ZEV, Road, Track και Hot Lap), με την πρώτη να χρησιμοποιεί μόνο τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, την δεύτερη τον βενζινοκινητήρα και το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ για τις επιταχύνσεις, την τρίτη τον βενζινοκινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα του πίσω άξονα με την ισχύ να περιορίζεται στους 400 ίππους και την τελευταία να έχει τη μέγιστη απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 0-100 στην λειτουργία Hot Lap έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 70 γρ./χλμ.

Το 308 R HYbrid δύσκολα θα περάσει στην παραγωγή, με τον επικεφαλής της Peugeot Sport, Bruno Famin, να δηλώνει πως το όχημα απλά δίνει μια εικόνα για το πώς θα είναι τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα της φίρμας.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης