Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Το μερίδιο αγοράς αγγίζει το εκπληκτικό 50% και η ζήτηση για οχήματα τεχνολογίας EV αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπότε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ford αποφάσισε να διαθέσει στη Νορβηγία τα πρώτα Mustang Mach-E. Η σκανδιναβική χώρα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που υποδέχθηκε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της «μπλε οβάλ» φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νταλίκες μεταφοράς οχημάτων με τα Mach-E στις καρότσες έφθασαν στη Νορβηγία και πολύ σύντομα τα αυτοκίνητα θα πάρουν θέση στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της Ford. Οι παραδόσεις στους πελάτες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Το λανσάρισμα στις υπόλοιπες επιλεγμένες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η Γερμανία, θα ξεκινήσει αμέσως μετά. Στην Ελλάδα το αναμένουμε την άνοιξη.

Το Mustang Mach-E διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range), είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση. Επίσης θα υπάρξει και έκδοση υψηλών επιδόσεων GT με ισχύ 465 ίππων, με την αυτονομία να κυμαίνεται από 420 έως 610 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι χρωμάτων για το εξωτερικό αμάξωμα (Rapid Red Metallic Tinted Clearcoat, Star White Metallic Tri-Coat, Grabber Blue, Shadow Black, Iconic Silver και Space White).

Ωστόσο η κορυφαία έκδοση με το λογότυπο GT θα προσφέρεται επιπλέον σε δύο σπέσιαλ αποχρώσεις του πορτοκαλί (Cyber Orange) και του γκρι (Dark Matter Gray).

 

Διαβάστε επίσης: Πέντε χρόνια δωρεάν φόρτιση για τους κατόχους της Ford Mustang Mach-E

Πηγή: insideevs.com

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης