Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από τη Βρετανία, όπου η Peugeot θριάμβευσε στην έρευνα αξιοπιστίας, η J.D. Power and Associates πραγματοποίησε αντίστοιχη μελέτη στη Γερμανία, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενδιαφέροντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα αφορούσε σε μοντέλα παραγωγής από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Συμμετείχαν 12.854 ιδιοκτήτες οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας και αξιολογήθηκαν 177 τομείς, από τα ηλεκτρικά έως το σύστημα μετάδοσης, τον κινητήρα, τον κλιματισμό, την μπαταρία, τα καθίσματα, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τα παράθυρα, τη συνδεσιμότητα, τη συναρμογή των υλικών και πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα αυτοκίνητα της Mitsubishi εμφανίζουν τα λιγότερα προβλήματα, με 85 περιπτώσεις ανά 100 οχήματα. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι Skoda και Hyundai, με τη smart να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πλασάρεται στην πεντάδα μαζί με την KIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι κορυφαίες γερμανικές μάρκες είναι στις τελευταίες θέσεις, εμφανίζοντας τα περισσότερα προβλήματα, μαζί με τις FIAT και MINI.

Όσον αφορά στα μοντέλα ανά κατηγορία, στα αυτοκίνητα πόλης πιο αξιόπιστο αναδείχθηκε το smart fortwo, στα μικρά το Skoda Fabia, στα μικρομεσαία το Skoda Rapid, στα compact SUV το Hyundai Tuscon, στα μεγάλα πολυτελή η Mercedes E-Class και στα μεσαία οικογενειακά το Opel Insignia.
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης