Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εδώ και μία διετία οι over the air ενημερώσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα μοντέλα τους έχει αλλάξει το παιχνίδι του εξοπλισμού. Θέλεις παραπάνω άλογα; Μπορείς να μπεις από την οθόνη του αυτοκινήτου στο «online shop» και να αποκτήσεις πρόσβαση σε περισσότερη ιπποδύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW στην αγορά της Νότιας Κορέας αποφάσισε να χρεώνει 18 ευρώ τον μήνα για να παρέχει θερμαινόμενα καθίσματα στους ιδιοκτήτες των νέων μοντέλων της, με τον πρώτο μήνα δοκιμής να είναι δωρεάν. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν ετήσια συνδρομή 176 ευρώ ή τριετή στα 283 ευρώ, ενώ για να υπάρχει μόνιμα η επιλογή το εφάπαξ ποσό είναι στα 406 ευρώ.

Το λογισμικό της BMW ονομάζεται Connected Drive και χρησιμοποιείται ήδη για τη λήψη διάφορων εφαρμογών γύρω από το αυτοκίνητο. Οι ιδιοκτήτες χωρίς να επισκεφθούν κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας, μπορούν μέσω Ιnternet να κάνουν download διάφορες εφαρμογές με άμεση ισχύ. Η εταιρεία πλέον δείχνει έμπρακτα πως οι συνδρομές στα αυτοκίνητα (όπως στα videogames που πληρώνοντας ξεκλειδώνεις νέα μέρη του) ήρθαν για να μείνουν.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα συνδρομής προσφέρεται για θερμαινόμενο τιμόνι και κοστίζει 10 ευρώ τον μήνα, 92 ετησίως και 161 για τρία χρόνια. Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε εντελώς για 222 ευρώ με μόνιμη χρήση. Θέλετε ασύρματο Apple CarPlay; Αυτό θα είναι 305 ευρώ. Το κατάστημα επιτρέπει επίσης στους πελάτες της BMW να αναβαθμίσουν τους προβολείς ώστε να περιλαμβάνουν έναν βοηθό μεγάλης σκάλας, πρόσθετα συστήματα ασφαλείας και το Driver Recorder που βασίζεται σε κάμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα που βρέθηκαν στο online κατάστημα BMW Connected Drive ονομάζεται Iconic Sounds Sport. Ουσιαστικά παίζει ψεύτικους ήχους κινητήρα μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε 138 ευρώ για να έχετε μόνιμα τη δυνατότητα.

Αν αναρωτιέστε για τις δυνατότητες των συνδρομών στο αυτοκίνητο από επιχειρηματική σκοπιά, ο όμιλος Stellantis εκτιμά ότι θα κερδίσει πάνω από 23 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης