Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και στις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι πινακίδες που αναγράφουν ειδικά ονόματα ή εξατομικευμένα νούμερα αποτελούν ένα είδος μόδας, με τους εκατομμυριούχους να δίνουν «μάχη» μεταξύ τους και φυσικά απίστευτα ποσά για να τις αποκτήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, ο οίκος «Silverstone Auctions» έβγαλε σε δημοπρασία μια από τις πιο σπάνιες βρετανικές πινακίδες. Εκδόθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1902 και πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Charles Thompson. Με τον θάνατό του, η πινακίδα πέρασε στα χέρια του γιου του, Barry, ο οποίος και τη διατήρησε στην κατοχή του μέχρι το 2017, οπότε και έφυγε από τη ζωή.

Από τότε, η πινακίδα άνηκε στον τοπικό οργανισμό αδειών οδήγησης και οχημάτων (DVLA). Το περασμένο Σαββατοκύριακο ωστόσο ένας κύριος έδωσε το ποσό των 128.800 λιρών για να την κάνει δική του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν πιστεύετε ότι τα χρήματα αυτά είναι «εξωπραγματικά», να σας ενημερώσουμε ότι το ρεκόρ πώλησης είναι τα 8 εκατομμύρια ευρώ και δόθηκαν από τον Abdullah Al Mehri, κάτοικο του Άμπου Ντάμπι, το 2016, για την πινακίδα με τον αριθμό 1.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης