Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από την ημέρα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκίνησαν να επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση, οι ιπποδυνάμεις έχουν πραγματικά ξεφύγει. Πριν 10 χρόνια ένα αυτοκίνητο με 500 άλογα ήταν από τα γρηγορότερα στον κόσμο και πλέον αρχίζουμε να… συνηθίζουμε τα 800+, όταν μιλάμε για ηλεκτρικά supercars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρανή απόδειξη το νέο Air Grand Touring Performance της Lucid Motors, το οποίο αποδίδει 1.050 άλογα έχοντας παράλληλα 718χλμ. αυτονομίας. Το μοντέλο που κοστίζει 179.000 $ με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2022, αντικαθιστά το εξαντλημένο Air Dream Edition Performance.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του Air Grand Touring Performance αποδίδουν 1.050 ίππους καθιστώντας το ως ένα από τα πιο ισχυρά EV αυτή τη στιγμή στη παγκόσμια αγορά. Το μοντέλο μπορεί να επιταχύνει 0-100 σε 2,6 δευτερόλεπτα, την ώρα που διαθέτει έως και 718 χλμ. αυτονομίας, σίγουρα όχι έχοντας πατημένο το γκάζι στο τέρμα. Η μπαταρία τεχνολογίας  900V+ επιτρέπει την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση προσθέτοντας έως και 483 χλμ. αυτονομίας σε 21 λεπτά από φορτιστή DC 350 kW.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πέντε εξωτερικών αποχρώσεων (Stellar White, Infinite Black, Cosmos Silver, Quantum Grey και Zenith Red) και τεσσάρων εσωτερικών θεμάτων εμπνευσμένων από την Καλιφόρνια (Santa Cruz, Tahoe, Mojave και Mojave PurLuxe) που συνδυάζουν δέρμα Nappa , Αλκαντάρα και ξύλινη επένδυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά το μοντέλο συνοδεύεται από μία μεγάλη και πλήρης λίστα βασικού εξοπλισμού, όπως γυάλινη οροφή, ψηφιακή οθόνη 5K 34 ιντσών, δυνατότητα απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού, ολόκληρη τη σουίτα DreamDrive Pro ADAS με περισσότερα από 30 συστήματα ασφαλείας, 21 ηχεία και θερμαινόμενα – αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης