Το δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας αναβαθμίστηκε πλήρως, περιλαμβάνοντας ισχυρότερο κινητήρα, πλούσιο εξοπλισμό και επιπλέον εκδόσεις που αναδεικνύουν το ξεχωριστό στιλ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C1 τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.0 VVT-i κινητήρα της Toyota, ο οποίος χάρη στις βελτιώσεις, αποδίδει πλέον 72 ίππους και 93 Nm ροπής. Το μοτέρ καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6.2 και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτοματοποιημένο. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 3,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 90 γρ./χλμ. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 13,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 160 χλμ./ώρα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 32 χρωματικών συνδυασμών, εξατομικεύοντας το μοντέλο της Citroen σύμφωνα με τα γούστα τους. Στο εσωτερικό, ανασχεδιάστηκε ο πίνακας οργάνων και τοποθετήθηκαν νέες επενδύσεις και απορροφητικά υλικά προς όφελος της ηχομόνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, καινούργιο είναι το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 7 ιντσών και συμβατότητα MirrorLink, Android Auto και Apple CarPlay. Φυσικά, δεν λείπει η κάμερα οπισθοπορείας, το «keyless entry&go» για είσοδο/εκκίνηση χωρίς κλειδί, καθώς και τα συστήματα «Hill Start Assist», «Active Lane Departure Warning» και «Active City Brake».

Για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν, υπάρχουν οι εκδόσεις Elle και Urban Ride. Η πρώτη απευθύνεται στο γυναικείο φύλο, διαθέτοντας τρεις ιδιαίτερους χρωματισμούς, ζάντες 15 ιντσών, γυαλιστερά διακοσμητικά και ροζ ραφές. Η δεύτερη προσφέρεται σε πέντε αποκλειστικά χρώματα, φέρει μαύρα καπάκια καθρεπτών, σκουρόχρωμες ζάντες και σκούρα στοιχεία στην καμπίνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης