Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο οργανισμός EuroNCAP αποτελεί τον πιο γνωστό οργανισμό διενέργειας crash test στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά έβαλε στο μικροσκόπιο 11 νέα μοντέλα δοκιμάζοντας την ασφάλεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πεζούς, ένα εκ των οποίων έλαβε μόλις ένα αστέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Dacia Spring συγκέντρωσε μόλις ένα αστέρι

Στα τεστ σύγκρουσης το πιο οικονομικό ηλεκτρικό της αγοράς με συνολικό βάρος μόλις 970 κιλά κατάφερε να λάβει μόλις ένα αστέρι συνολικής βαθμολογίας. Το Dacia Spring αποδεικνύει πως ο τίτλος του ως ένα από τα οικονομικότερα ηλεκτρικά της αγοράς, συνοδεύεται και από μειωμένη προστασία στους επιβάτες του. 
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πόρισμα του EuroNCAP, δεν παρέχεται καλή προστασία στα πόδια των επιβατών, ενώ ο θώρακας και η λεκάνη του οδηγού δέχονται μεγάλο φορτίο. Οριακή κρίθηκε και η προστασία του αυχένα από μία οπίσθια σύγκρουση, με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας να λαμβάνει η προστασία των παιδιών με 56%.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το «μενού» των δοκιμών περιέχει μετωπική σύγκρουση με 50χλμ./ώρα, πλάγια σύγκρουση στην μεριά του οδηγού αλλά και ειδικά τεστ που αξιολογούν την ανταπόκριση των συστημάτων ασφαλείας όπως του αυτόματου φρεναρίσματος

 

Η βαθμολόγηση ανά κατηγορία του EuroNCAP για το ηλεκτρικό Dacia Spring

  • Στην προστασία ενηλίκων επιβατών έλαβε ποσοστό 49%
  • Στην προστασία παιδιών έλαβε ποσοστό 56%
  • Στην προστασία των πεζών έλαβε ποσοστό 39% 
  • Στην σουίτα συστημάτων ασφαλείας έλαβε ποσοστό 32% 
     

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης