Πιο ολοκληρωμένα από ποτέ το Citroen C4 Picasso και Grand Picasso

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, 16:34
Πιο ολοκληρωμένα από ποτέ το Citroen C4 Picasso και Grand Picasso

Ιδανικά για οικογενειάρχες που επιζητούν το σύγχρονο lifestyle, τις ανέσεις, την πρακτικότητα και τα ξεκούραστα ταξίδια, είναι οι ανανεωμένες εκδόσεις των γαλλικών MPV.

Έπειτα από τρία χρόνια στην αγορά, τα δημοφιλή πολυμορφικά της Citroen αναβαθμίστηκαν, προσφέροντας σε οδηγούς και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν. Τα C4 Picasso και C4 Grand Picasso ανασχεδιάστηκαν ελαφρώς εξωτερικά, ώστε να τονιστεί περαιτέρω το μοντέρνο design τους. Οι σχεδιαστές άλλαξαν τη μάσκα, τοποθέτησαν φώτα «3D effect» στο πίσω τμήμα, ζάντες 17 ιντσών και οροφή δύο αποχρώσεων. Επίσης, αυξήθηκαν οι επιλογές εξατομίκευσης, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των υποψηφίων αγοραστών.

Στο εσωτερικό, οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τις τεχνολογίες. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων 3D CITROËN Connect Nav με απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολλές εφαρμογές. Στα έξτρα συναντάμε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 12 ιντσών και αυτόματο άνοιγμα του πορτμπαγκάζ με ένα απλό πέρασμα του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Για πιο ασφαλής μετακινήσεις, η γαλλική φίρμα εμπλούτισε τα μοντέλα με προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αναγνώρισης πινακίδων, προειδοποίησης οχήματος από τυφλό σημείο, ενεργού φρεναρίσματος και πολλά ακόμα.

Στους κινητήρες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρικύλινδρος 1.2 turbo των 131 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων της έκδοσης PureTech 130 S&S EAT6. Από τη γκάμα δεν λείπουν οι diesel BlueHDi 100, BlueHDi 120, BlueHDi 150 kia o 1.6 THP βενζίνης με τους 165 ίππους.  Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το λανσάρισμα στην αγορά, λογικά θα τα δούμε στους δρόμους το καλοκαίρι.Δείτε εδώ τις τωρινές εκδόσεις των C4 Picasso και C4 Grand Picasso


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, 16:34