Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα στην Βαρκελώνη, διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και τα χαρακτηριστικά της πέμπτης γενιάς του Seat Ibiza.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο supermini της ισπανικής φίρμας έχει αναβαθμιστεί ριζικά, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής και να τα ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας. Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, το καινούργιο Ibiza υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά από το Leon, όπως τα επιθετικά φώτα τεχνολογίας LED και τις έντονες ακμές στο πλάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί προς όφελος της ευρυχωρίας των επιβατών, με το σαλόνι να είναι πιο ποιοτικό και πλούσιο εξοπλιστικά. Διακρίνεται η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να ξεπερνά τα 350 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί ο τρικύλινδρος 1.0 λίτρου απόδοσης 95 και 115 ίππων. Η έκδοση FR τροφοδοτείται από τον 1.4 TSI των 150 ίππων, με τους καινούργιους 1.5 TSI και TDI να ακολουθούν.

Αναμένουμε τις επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, το οποίο εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης