Στα τέλη της χρονιάς αναμένεται η νέα γενιά της κορυφαίας έκδοσης της Σειράς 3, με την BMW να ανακοινώνει ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. 

Η νέα M3 είναι γνωστό ότι πλέον τροφοδοτείται από ένα εξακύλινδρο κινητήρα twin turbo 3.0 λίτρων, απόδοσης 450 ίππων περίπου και 550 Nm ροπής που είναι διαθέσιμα από τις 2.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,3 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις αυξημένες διαστάσεις, το γερμανικό τετράθυρο σπορ μοντέλο είναι 100 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του έχοντας ανθρακονημάτινες επιφάνειες στη οροφή και το καπό και φτερά κατασκευασμένα από προηγμένο συνθετικό πλαστικό. 

Εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας και άνεσης, με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Active M Differential) να παραμένει, όπως και το υδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και χειροκίνητη έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης