Η νέα έρευνα της PPG έρχεται να αποκαλύψει πως το δημοφιλέστερο χρώμα στην αυτοκινητοβιομηχανία για το 2021 είναι το λευκό.

Για ακόμη μία χρονιά το λευκό χρώμα επικρατεί στις προτιμήσεις με ποσοστό 35% ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί το μαύρο με 18%. Παρόλο που τα δύο αυτά χρώματα κυριαρχούν εδώ και χρόνια στις προτιμήσεις, φέτος είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται για πρώτη φορά και τα πιο έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί και το πράσινο, τόσο στα supercars όσο και στα ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη πεντάδα προτιμήσεων παγκοσμίως έχει ως εξής: Λευκό 35% – Μαύρο 16% – Γκρι 14% – Ασημί 11% – Μπλε 8%.Σε ότι αφορά την Ευρώπη το λευκό είναι πρώτο με 26% ενώ ακολουθεί το γκρι με 25% και το μαύρο με 18% για το 2021.  Στην φωτογραφία φαίνονται τα ποσοστά από 2003 μέχρι και 2021.
Δείτε τι δηλώνει το χρώμα του αυτοκινήτου που διαλέξατε, για την προσωπικότητα σας.

Μαύρο: Συνυφασμένο κυρίως με τα πιο premium και πολυτελή οχήματα, είναι ένα χρώμα που επιλέγει πάνω από το 20% των αγοραστών. Σύμφωνα με την έρευνα, αντικατοπτρίζει έναν οδηγό σοβαρό, που προτιμά την άνεση και την πολυτέλεια, παρά τις νεανικές τρέλες και τις οποιεσδήποτε εκπλήξεις. 
Κόκκινο: Αναζητάς την προσοχή, είσαι εκδηλωτικός χαρακτήρας και άκρως κοινωνικός. Θέλεις όποτε περνάς με το αυτοκίνητο, τα βλέμματα να πέφτουν πάνω σου σαν μαγνήτης.
Λευκό: Εάν έχεις επιλέξει να οδηγείς άσπρο αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι να σου αρέσει η απλότητα και να αποφεύγεις καβγάδες και εντάσεις. Συνήθως το επιλέγουν όσοι… δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο αυτοκίνητο τους.
Μπλε: Χαρακτηρίζει τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους οι οποίοι είναι πιθανότερο να οργανώσουν ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Συνήθως το σκούρο μπλε το επιλέγουν μητέρες και οικογενειάρχες.
Πορτοκαλί: Δεν δίνεις την παραμικρή σημασία στην γνώμη του κόσμου, σου αρέσει να πηγαίνεις κόντρα σε κάθε ευκαιρία και υποστηρίζεις σθεναρά, ό,τι και να πεις.
Πράσινο: Δεν είναι τυχαία συνυφασμένο με τα πιο οικολογικά οχήματα. Σου αρέσει η φύση, δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και προτιμάς κάτι πιο αργό, αλλά σταθερό που δεν ρυπαίνει.
Ασημί: Δεν σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες. Βλέπεις το αυτοκίνητο ως εάν εργαλείο που απλά θα σε μεταφέρει και είσαι ιδιαίτερα πολυάσχολος για να το πλένεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
Χρυσό: Σου αρέσει το κοινωνικό status, επιλέγεις μόνο πράγματα για τα οποία είσαι 100% σίγουρος και το τελευταίο που επιθυμείς, είναι να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης