Θέμα χρόνου είναι να απομακρυνθεί και από τη Renault ο Carlos Ghosn, καθώς οι Ιάπωνες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον αποφυλακίσουν.

Παρότι ο Γαλλο-λιβανέζος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Τόκιο από τις 19 Νοεμβρίου 2018, οι Αρχές απέρριψαν το αίτημα να αποφυλακιστεί με εγγύηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη στο κελί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Renault είχε τηρήσει από την αρχή στάση αναμονής, διατηρώντας τον Ghosn στην ηγεσία. Με τη δικαστική διαμάχη να γίνεται ολοένα και πιο έντονη όμως και τη Nissan να μην κάνει βήμα πίσω, η γαλλική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο υπουργός της Γαλλίας Brune Le Maire προανήγγειλε την αντικατάστασή του.

Το γαλλικό κράτος είναι ο μεγαλομέτοχος της Renault με ποσοστό 15% και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο θα συνεδριάσει προκειμένου να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο και CEO.

Πιθανότερος διάδοχος του Carlos Ghosn εμφανίζεται ο Jean-Dominique Senard, επικεφαλής της Michelin. Δεύτερο φαβορί είναι ο Thierry Bollore που ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του CEO της Renault, ενώ ακόμη ένα όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Didier Leroy της Toyota.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης